Sportfonds 50+

Voor wie is het Sportfonds 50+ bedoeld?

Dit fonds is bedoeld voor inwoners van Haarlem van 50 jaar of ouder, die in het bezit zijn van een Haarlem Pas en graag willen sporten.

De Haarlem Pas wordt naar een deel van de inwoners van Haarlem met een minimum inkomen automatisch verstuurd in januari. Tevens kunnen inwoners met een bijstandsuitkering de Haarlem Pas aanvragen.

Wat houdt het Sportfonds 50+ in?

Inwoners van Haarlem van 50 jaar en ouder met een Haarlem Pas kunnen een bijdrage van maximaal €100,- ontvangen als ze na de kennismakingslessen uit de SportSupport Bewegen 50+ brochure lid willen worden van deze vereniging of organisatie. De bijdrage is bedoeld om voor mensen met een minimum loon sport ook mogelijk te maken. Dit fonds wordt dus gezien als een financiële steun.

Hoe kunt u in aanmerking komen voor deze bijdrage?

Indien u in het bezit bent van een Haarlem Pas dan kiest u een of meer sporten uit het sportaanbod op deze website. SportSupport stelt de vereniging/organisatie dan op de hoogte dat u komt kennismaken. Bij de sportvereniging toont u uw Haarlem Pas en voldoet u uw eigen bijdrage, per kennismakingsles € 2,50.

Indien u na de kennismakingslessen lid wilt worden, wordt dit gemeld aan de betreffende vereniging of organisatie. De organisatie verstrekt u vervolgens informatie over het Sportfonds 50+ en kan bij ons het fonds aanvragen. Wanneer dit fonds is aangevraagd en door ons is goedgekeurd, ontvang de organisatie maximaal €100,- bijdrage voor uw contributie. Het restbedrag betaalt u zelf bij.

Jaar lang gratis sporten

Bij de volgende sportorganisaties of verenigingen kunt u een jaar lang gratis sporten met uw HaarlemPas, mits u 50 jaar of ouder bent.:

Atletiekvereniging Haarlem: Hardlopen
Puk Haarlem: Jeu de Boules
Oranje zwart: Tafeltennis
LTC Hofgeest: Tennis
SV Kennmerrand: Sportief wandelen
De Gouden Gooi:Jeu de Boules

En natuurlijk de diverse abonnementen bij de fitnessscholen

10% Korting

Bij verschillende organisaties kun je als HaarlemPashouder extra 10% korting ontvangen. De deelnemende organisaties en sporten verschillen per wijk. Een aantal van de deelnemende organisaties zijn:

Haarlem Noord

- Oyama (50 Go Fit)
- Atletiekvereniging Haarlem (Atletiek)
- Onze Gezellen (Badminton)

Haarlem Centrum

- Concordia (Conditiegym dames en heren)
- Haarlem Effect (Sjoelen, Sport & Spel, Tafeltennis)

Haarlem Oost

- SV Bato (Aerobics low impact)
- Senior Fit (Gymnastiek 70+)

Haarlem Zuid/West

- SV Bato (Aerobics low impact)
- Aikidojo Haarlem (Zelfverdediging 50+)

Haarlem Schalkwijk

- Health Time (60+ fit, Cardiotraining, Beweegprogramma Chronische Pijn)
- De Gouden Gooi (Jeu de Boules)